• Pozovite nas +381 34 305 840; +381 34 301 800
  • Instalacija sistema za video nadzor

  • U celokupnoj zaštiti stambenih a naročito poslovnih prostora, sistem video nadzora ima važnu funkciju prevencije štetnih događaja. Osnovna funkcija video-nadzora je odvraćanje napadača ali i naknadna identifikacija izvršioca krivičnih dela. Svaki će provalnik dobro razmisliti je li nečija imovina prava prilika za njega, ako na fasadi primeti video kamere jer zna da postoji video zapis i da je moguće da će biti prepoznat i naknadno kažnjen.
    Za video-nadzor događanja u realnom vremenu koriste se monitori, a za naknadni pregled snimljenog materijala koriste se snimci s digitalnog video rekordera. Preuzimanje snimaka sada je krajnje jednostavno upotrebom USB interfejsa. Grafički meni uz višefunkcijski daljinski upravljač doprinosi lakoći upravljanja.

    Ugradjuje se oprema analognog ili digitalnog sistema video nadzora. Upoređivanje cene samih kamera nije dovoljno. Realnije je porediti cenu instalacije po jednom kanalu, tj. cenu kamere sa kablovima (i ostalim komponentama koje moraju ili mogu da se ugrade u sistem, npr. napajanje, PTZ kontrola, audio…) do uređaja/servera za snimanje. Iako je IP kamera najčešće skuplja od analogne, ovo se menja ako se uzme u obzir inteligencija IP kamere, fleksibilnost i tehnička superiornost. Ne treba zaboraviti da je analogna tehnika praktično već došla do kraja svog tehnološkog razvoja, a da pored već pomenutih tehnoloških prednosti, IP kamere očekuje razvoj u svim pravcima. Ovo se nameće kao dodatno opterećenje za menadžment koji treba da donese odluku za koji sistem video nadzora će se odlučiti, budući da bi izbor analognog sistema bio dosta rizičan ako se pogleda u budućnost.